Όλα τα μέλη της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου εκφράζουμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δρα Μάριου Κληρίδη.

Ο Μάριος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το Δεκέμβριο του 1949. Φοίτησε στο γυμνάσιο Αμμοχώστου και μετά σπούδασε στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το 1974. Κατά την Τουρκική εισβολή υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός. Απέκτησε τις ειδικότητες της Ρευματολογίας και Παθολογίας στη Νότιο Αφρική. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1984 και έκτοτε εργαζόταν ως Ρευματολόγος.

Η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου είναι από σήμερα πολύ φτωχότερη αφού αποχαιρετά τον πρωτεργάτη της Ρευματολογίας στην Κύπρο, ένα σπουδαίο ιατρό και άνθρωπο. Ο Μάριος ήταν αυτός που πάλεψε για την αναγνώριση της ειδικότητας της Ρευματολογίας στο νησί, ήταν ιδρυτικό μέλος της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου, την οποία υπηρέτησε ως πρόεδρος και τώρα ως liaison officer στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Ρευματολογίας. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, δηλαδή της οργάνωσης των ασθενών. Επίσης ήταν ενεργό μέλος του Ιατρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Μάριος ήταν τίμιος, ειλικρινής, δίκαιος και εξαιρετικός άνθρωπος. Αυτά τα προσόντα του χαρακτήρα του ήταν εμφανή σε κάθε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.  Συμπαραστεκόταν πάντα σε εμάς τους νεότερους συναδέλφους και μόνα καλά λόγια είχε να πει. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν το ποιόν του ανθρώπου.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας ο Πανάγαθος Θεός να τον πάρει κοντά του στην αιώνια ζωή. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Μάριε Κληρίδη.

Δρ Χριστάκης Χριστοδούλου
BMedSci, BMBS, MRCP (London), MSc, CCT (London)
Πρόεδρος Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου